Atjar

Ingrediënten:

Boemboe: Kemeri noten (8), knoflook (3), ui (middel), katoembar (eetl), djinten (eetl), kokosmelk (blikje), olie, kunjit (theel), azijnessence (theel)

1 winterwortel, kleine witte kool, pond boontjes

Bereidingswijze:

De groenten, wortel en witte kool in smalle reepjes snijden (jullienne), de boontjes in stukjes van ongeveer een centimeter. Tevens de kemeri noten blancheren.
De kemeri noten samen met de ui en knoflook malen.

De olie verhitten op een laag vuur waarin we als eerste het gemalen mengsel fruiten. De katoembar, djinten en kunjit hier al aan toevoegen en er een mooi geheel van maken.

Nu alle groenten toevoegen en goed mengen met de kruiden. Laat het geheel op een laag vuur een kwartiertje smoren. Nu de santen toevoegen en de azijn oplossing. Het geheel weer lekker op een laag vuur een minuut of 20 laten pruttelen. Roer het nog eens goed door en geniet ervan.

Heerlijk bij:

Heerlijk bij rijst en vlees.


Kookrubriek

Home