Kippenhartjes of maagjes

IngrediŽnten:

1 kg Maagjes of hartjes, Maggi blokjes (rundvlees), Sereh, Laos, 1 Ui, 4 Knoflook teentjes, Ketjap, 1 Tomaat, Gember, 2 Rode pepers.

Bereidingswijze:

Allereerst gaan we het vlees voorbereiden voor gebruik. Zorg dat het vet van het vlees wordt gesneden, daarna in de lengte richting het vlees in vieren snijden, door en daarna beide helften door het midden. In koud water aan de kook brengen en een minuutje of 10 laten koken.

Uien, knoflook en pepers fruiten in olie, vervolgens de rest van de gesneden kruiden toevoegen. Ook de tomaat en het maggiblokje. Let er wel op dat het blokje goed verkruimeld wordt om klontjes tegen te gaan. Laat het geheel niet te hard gaan, rustig en egaal laten verkleuren.

Nu het vlees gekookt is en afgegoten kunnen we dit toevoegen aan de kruiden. Meng het geheel en voeg de ketjap naar smaak toe, laat het vervolgens nog een tijdje smoren.

Heerlijk bij:

Heerlijk bij rijst en verse boontjes.


Kookrubriek

Home