gelukt


Molukse vlagMolukse vlag


De Molukken

Manise


Op deze site zal binnenkort een beschrijving komen van een aantal Molukse eilanden. De geboorte gronden van onze (schoon)ouders. Een klein stukje geschiedenis wil ik graag hier kwijt, zeker een gedeelte wat we niet op onze scholen terug vinden. Deze vertellingen zal ik proberen weer te geven voorzien van de nodige tekst en uitleg. Nog even geduld dan.....

Ik ben bezig om geschiedenis te verzamelen over de eilanden, dit kost echter de nodige tijd om wat moois te verzamelen. En dan moet het ook op een overzichtelijke manier worden weergegeven. Ik neem er ruim de tijd voor zodat ik weet dat er een goed stukje wordt weergegeven.

De Geschiedenis

Monument


De eilanden Ambon en Ceram krijgen hier alle aandacht van ons. Als er iemand is die ons hierbij kan helpen dan graag. Uit vertellingen weet ik al aardig wat maar ik kan het haast niet weergeven zonder de schoonheid in beeld te brengen. Het is moeilijk om mooi fotomateriaal te vinden die gebruikt kan worden. Tevens gaat het over een uitgestrekt gebied met vele verschillen.

Schepen

Hier een aantal foto's van de schepen waarmee na de oorlog een hoop mensen naar Nederland zijn gekomen.

Fairsea Goya Asturias

De schepen die hier zijn afgebeeld zijn de Fairsea, de Goya en de Asturias. Mocht je nog plaatjes hebben van de andere schepen laat het me dan weten en ik zet ze erbij.
Eten en Drinken

specerijenspecerijen

Eten en drinken is een zeer belangrijk item binnen de Molukse gemeenschap waar ik veel kom. En ik kan zeggen het is ook een fantastische bezigheid. In korte tijd heb ik vele gerechten en lekkernijen leren kennen. Ik kon al bijna rollen na het eten van al dat lekkers. Dit wil ik echter niet voor mijzelf houden. Ik zal is kijken of ik een klein kookboekje kan maken op de site. Er zijn vast wel liefhebbers van de oosterse keuken te vinden op het web.

Het begin van de kooksite is er inmiddels, en ik zie dat men regelmatig gebruik maakt van de recepten. Dit is een teken voor mij om door te gaan met het noteren van de lekkere en smakelijke gerechten. Ik hoop dan een mix te krijgen die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Mensen die leuke of boeiende onderwerpen weten zijn van harte welkom. Ik probeer echter geen politieke lading of wat ook te geven aan de teksten die ik hier ga plaatsen op de site.

Zie dat er zeer veel jongeren op de site komen en regelmatig plaatjes en banners komen lenen, zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten zodat ik kan zien hoe jullie site's eruit zien.


Home