Sambal Basah

IngrediŽnten:

1 kg runderlappen, sereh, laos, maggiblokje, 1 ui, 4 knoflookteentjes, ketjap, 1 tomaat, gember, 2 rode pepers.

Bereidingswijze:

Allereerst gaan we hier met het vlees aan het werk, dit is voor dit gerecht het meeste werk. Het moet gesneden worden in kleine reepjes van een 2cm lang en een paar millimeter dik. De hoogte ongeveer een halve centimeter. Dit voor het lekkerste resultaat. Als het vlees is gesneden ( sorry hoor, maar dat duurt ff) dan moeten we het een kleine 10 minuten in ruim water koken. Het vlees is nu al ietsje gaar dus ook al wat zachter.

De kruiden kunnen we het best vers bij de Toko halen. Het is moeilijk aan te geven welke hoeveelheid je moet gebruiken, moet jezelf een beetje aanvoelen. De uien, knoflook en pepers worden door de molen gehaald. De laos, sereh en gember moeten we na het schoonmaken versnijden in kleine stukjes. Maak de stukjes niet te klein want je moet ze er later weer uithalen. De pepers moet je malen nadat je de pitjes verwijderd hebt. Nu kunnen we de fijne kruiden gaan fruiten in olie.

Als het al mooi op kleur is mengen we het vlees er doorheen. Daarna kunnen de laos en andere kruiden erbij gevoegd worden. Goed mengen nu. Nu het geheel op smaak brengen met wat ketjap en een verkruimd maggiblokje. Het geheel nog even laten smoren tot alles gaar is, goed blijven omscheppen. Persoonlijk vind ik het het lekkerst als het een dagje gestaan heeft.

Heerlijk bij:

Heerlijk bij witte rijst en boontjes.


Kookrubriek

Home