Napolitaanse tomatensoep

IngrediŽnten:

2 uien, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 rode of gele paprika, 6 grote tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, halve liter kippenbouillon, 1 el basilicum, 1 el oregano, 1 tl dragon, 1 tl kervel en 1 el peterselie.

Bereidingswijze:

De uien en knoflook fijn snijden en de paprika in blokjes. De ui en knoflook fruiten in de olie. De tomaten ontvellen door ze te laten schrikken. De paprika toevoegen aan de gefruite ui en knoflook. Vervolgens de bouillon toevoegen, deze maak ik van een blokje. De tomaten pureren we met een staafmixer en voegen we samen met de puree toe. Dit goed mengen waarna we langzaam alle kruiden naar smaak toevoegen. Je kunt er evt. een klein beetje rode peper aan toevoegen. Laat dit nog lekker op een laag vuurtje staan.

Heerlijk bij:

Als voorgerecht, of als we de verhoudingen verdubbelen als maaltijdsoep


Kookrubriek

Home