Sajor Tjampoer

IngrediŽnten:

Kipfilet (pond), broccoli (stronk), boontjes (pond), waspeen (5), champignons (doosje), parika rood (1), knoflook (3), ui (middel), olie, maggiblokje (rund)

Bereidingswijze:

Allereerst moet alles worden gewassen en gesneden. De kipfilet snijden we in smalle reepjes. Van de broccoli maken we mooie kleine bloemetjes, en de boontjes snijden we in stukjes van ongeveer een centimeter. De worteltjes snijden we in dunne plakjes en de champignons in vieren. De paprika snijden we in kleine blokjes, de knoflook en ui malen we fijn.

Op een hoog vuur verhitten we olie waarin de gemalen knoflook en ui wordt gefruit. Als de knoflook en ui gefruit zijn wordt de kipfilet meegebakken. Is de kipfilet mooi dicht geschroeid en gaar dan worden de wortelschijfjes en boontjes toegevoegd. Deze moeten een minuut of 5 meebakken, wel goed omscheppen. Vuur iets verminderen. Hierna mag de rest van de groente worden toegevoegd, ook weer een minuut of 5 mee laten bakken. Blijf het geheel goed omscheppen en voeg het verkruimelde maggi blokje toe. Het geheel even laten staan en je hebt een heerlijk gerecht.
Heerlijk bij:

Lekker bij witte rijst, je kunt evt. nog een vleesgerecht toevoegen.

Kookrubriek

Home