Huzaren Salade

IngrediŽnten:

200 gram rund of varkensvlees, 200 gram appel, 200 gram doperwten, 100 gram augurk, 200 gram aardappel, zilveruitjes, ei, tomaat, peper, zout, mayonaise.

Bereidingswijze:

We beginnen met het gaar koken van het vlees, doe dit met iets zout en peper. Het moet niet flauw zijn maar ook zeker niet te pittig gekruid. Als het vlees is afgekoeld snijden we het in kleine blokjes. De aardappelen kunnen we schillen en in fijne dobbeltjes snijden, vervolgens gaar koken. Leg ze goed uit om af te koelen. De augurken kunnen nu ook in kleine blokjes worden gesneden, dit geldt ook voor de appel. Appels daarna bij de augurk voegen. Appels verkleuren nl. niet als ze in het zuur liggen. De doperwten goed wassen en uit laten lekken.

Ik maak de mayonaise soms zelf, ligt eraan hoeveel tijd ik ervoor neem. Als ik kant en klare gebruik neem ik iets zure mayonaise. Hierin vermeng ik een aantal kruiden, zoals peterselie, dragon etc. Dit kan natuurlijk naar eigen inzicht. Ik maak er eigenlijk een soort remoulade saus van. Deze gebuik ik echter niet voor het mengen van de salade, alleen aan de buitenkant zeg maar. Voor het mengen van alle ingrediŽnten gebruik ik gewone mayonaise, peper en iets zout. Vervolgens een klein beetje mosterd en iets Worchester saus.

Als dit alles lekker is ingetrokken kunnen we een mooie schaal opmaken met deze heerlijke salade. Ik doe dit met iets van slabladen, zilveruitjes, augurk waaiertjes en plakjes ei. Soms ook met ham en asperges, dit ligt aan het vlees wat ik gebruikt heb. De saus die ik gemaakt heb gebruik ik om de salade af te strijken.

Heerlijk bij:

Heerlijk met stokbrood.


Kookrubriek

Home