Sajor santen - groente in kokos

IngrediŽnten:

pond verse sperciebonen, 1 aubergine of paprika, 1 ui, 3 teentjes knoflook,1 maggi blokje, 1 blikje santen, 1 tomaat, halve citroen.

Bereidingswijze:

Allereerst moeten we de boontjes goed schoonmaken en wassen. Vervolgens goed afdrogen voor we ze gaar bakken in hete olie. De boontjes na het bakken goed laten uitlekken op keukenpapier. De aubergine moet in plakjes worden gesneden en evt. paprika in partjes. Deze moet ook in de olie worden gebakken en dan ook goed uitlekken.
Daarna laten we de fijngesneden ui en knoflook goed fruiten olie, de tomaat in blokjes snijden en mee laten fruiten met de knoflook en ui. Daarna de boontjes toevoegen en het geheel goed mengen, alles goed verdelen. Nu moet de santen worden toegevoegd aan het geheel en goed mengen, daarna langzaam aan de kook brengen. Nu kan de aubergine of paprika worden toegevoegd. Tevens is het nu tijd om het maggiblokje te verkruimen en samen met het sap van de citroen toe te voegen. Onder voortdurend roeren een minuutje of 10 door laten pruttelen.

Heerlijk bij:

Dit gerecht is in combinatie met een lekker vleesgerecht, heerlijk bij rijst.


Kookrubriek

Home