Sambal goreng tempeh

Ingrediënten:

2 blok Tempeh, laos, sereh, djahe, rode pepers, 1 tomaat, maggiblokje, petehbonen (optie), olie, knoflook en uien.

Bereidingswijze:

De tempeh snijden in dunne reepjes, maak ze niet te lang anders breken ze.
Daarna mooi bruin bakken in schone olie, laat de tempeh goed uitlekken. Als de tempeh uitlekt gaan we de boemboe (saus) maken. De ui en knoflook dit keer niet malen maar redelijk fijn snijden en fruiten in nieuwe olie. Daar voegen we ook de tomaat al toe. Deze lekker mee laten fruiten. Als het fruiten goed is ketjap en de kruiden toevoegen, het maggiblokje verkruimelen.Als de saus dik begint te worden kunnen we de tempeh toevoegen en het geheel voorzichtig mengen. Lekker roerbakken tot het hele mengsel warm is. Let er op dat je dit op een laag vuur doet anders wordt de tempeh te donker.

Heerlijk bij:

Dit gerecht kan goed functioneren als vleesvervanger en smaakt bij vele groentes.


Kookrubriek

Home